ALBANIJA – JADRANSKO MORE – DRAČ – polazak iz Kladova

ALBANIJA – JADRANSKO MORE – DRAČ

10 dana autobusom – 9 noćenja – Program br. 38/15.12.2021

Drač (Durrës, Dures) je drugi po veličini grad u Albaniji, udaljen od Požarevca oko 600km, najveća luka Albanije na Jadranskom moru i važan ekonomski centar. Nalazi se 33 km zapadno od Tirane, sa kojom je povezan autoputem. Danas Drač (Durres) broji oko 290.000 stanovnika. Od 1912. do 1920. godine je Drač bio glavni grad Albanije. Osim trgovine, poslednju deceniju je u Draču obeležio i razvoj turizma, zahvaljujući lepim i čistim plažama u okolini grada, brojnim hotelima, saobraćajnom povezanošću sa Tiranom, Barijem i Ankonom, kulturno istorijskom značaju, te je upravo zbog toga dobar izbor destinacije za letovanje u Albaniji. Drač je lako dostupan, bilo da putujete avionom ili sopstvenim prevozom.
Gradske plaže u samom Draču ne preporučujemo. Najlepše peščane plaže i ujedno turistička zona se nalazi nekoliko kilometara južno od Drača, u oblasti Golem… Saobraćajno je ova zona odlično povezana sa svim važnim pravcima i lako dostupna, bilo da na letovanje putujete sopstvenim prevozom ili avionom. Posebno su za preporuku restorani u Golemu u kojima se služe specijaliteti morske, mediteranske kuhinje, koji će sigurno upotpuniti doživljaj tokom letovanja u Albaniji.

 

1. Dan – KLADOVO – DRAČ – Iz Kladova polazak u 23.00h. Noćna vožnja sa kraćim odmorima.
2. Dan – DRAČ – Dolazak u prepodnevnim časovima u Drač. Smestaj u hotel oko 13h. Slobodno vreme. Noćenje.
3. Dan – DRAČ – Doručak. Slobodan dan za setnju, kupanje i odmor. Noćenje.
4. Dan – DRAČ – Doručak. Fakultativni odlazak u Drač. Panoramski razgled grada. Slobodno vreme za setnju i soping. Povratak u Drač u popodnevnim casovima. Noćenje.
5. Dan – DRAČ – Doručak. Fakultativni izlet u Skadar, četvrtog po veličini grada u Albaniji, koji se nalazi na severozapadu zemlje, nedaleko od granice sa Crnom Gorom. Obilazak tvrđave Rozafa, na ušću reke Bojane u Skadarsko jezero. I priča o nevesti Rozafi, koja je poslužila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi “Zidanje Skadra na Bojani”. Šetnja starim gradom. Nastavak putovanja do Lješa, gradića na obali Jadranskog mora, mesto Đurađa Kastriota Skenderbega, nacionalnom heroju Albanije. Nastavak putovanja do Kroje, grada od izuzetne istorijske važnosti za zemlju I najpoznatije utvrđenje Skenderbega. Po dolasku u Kroju, odlazimo do tvrđave Krojao dakle se pruža pogled na čitav grad i okolinu, a unutar čijih zidina se nalazi Skenderbegov muzej. Slobodno vreme za posetu muzeju gde se istorija prepliće sa umetničkim delima – freske, 1 culpture, vitraž ii vredni predmeti. Nakon posete muzeju, krećemo u šetnju starom čaršijom od kaldrme, koja datira još iz 17. Veka, sa mnoštvom suvenirnica I zanatskih radnjica. Slobodno vreme. Povratak u Tiranu. Noćenje.
6. Dan – DRAČ – TIRANA – DRAČ – Doručak. Fakultativni odlazak u Tiranu. Obilazak grada. Slobodno vreme. U večernjim časovima povratak u Drač. Noćenje.
7. Dan – 10. Dan – DRAČ – Doručak. Slobodno vreme za setnju, odmor, kupanje. Noćenje.
11. Dan – DRAČ – KLADOVO – Doručak. Slobodan dan za šetnju odmor, kupanje. U 13.00h Polazak za Srbiju. Dolazak oko ponoći.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

polazak hotel cena
05.08.2022 Hotel HORIZONT 4 **** DRAČ 430 eur

 

Cena aranžmana obuhvata:
– prevoz autobusom  turisticke  klase (tv,dvd,klima) na navedenoj relaciji
9 POLUPANSIONA – švedski sto
– usluge  stručnog vodiča tokom celog puta
– troškove organizacije putovanja.
– klima, wi-fi, ležaljke i suncobran.

Cena aranžmana ne obuhvata:
– fakultativne izlete /minimum 25 putnika, ulaznice
– ostale neimenovane individualne troškove, medjunarodno putno osiguranje,
– doplata za boravišnu taxu – 1 eur po osobi po danu – boravisna taxa i osiguranje.
Doplata za 1/1 sobu 50% od cene aranžmana.

Cena fakultativnih izleta
– Prvi Izlet za Drač – 15 eur
– Drugi dan izlet za Tiranu – 25eur / prevoz, razgled grada
– Razgled grada Skadar-Kroja-LJeš sa ulaznicama za Rozafu tvrdjavu i muzej Skenderbega – 35 eur
CENA PAKETA SVIH ULAZNICA – 65 EUR

Način plaćanja:
– Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po SREDNJEM kursu NBS . 30% odmah ostatak najkasnije 7 dana pre pocetka usluga ili na rate deponovanim čekovima / administrativnom zabranom, zaključno sa 01.11.2022.godine.

Popusti:
* Deca do 6 godina u zajedničkom ležaju sa dve odrasle osobe – GRATIS
* 1 dete od 6-12 godina u pratnji dve odrasle osobe plaća 50% – zajednički ležaj, 70% – plaćaju ako imaju svoj ležaj
* Za sopstveni prevoz 15 eur se cena umanjuje

 

HOTEL “HORIZONT” **** je hotel smešten na 6 km od Drača u naselju Golem. Udaljen je od plaze oko 200m do peščane plaže. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne, I četvorokrevetne. Svaka soba sadrži klima-uređaj – koja je uracunata u cenu, mini bar, fen za kosu, terasa, TV, peškire, kupatilo. Doručak i večera se služi po principu švedskog stola Hotel poseduje recepciju, besplatan wi fi internet u javnim delovima hotela i sobama, restoran, bar, otvoren bazen,bazen za decu, spa centar. Ima svoje lezaljke i suncobrane na plazi, koji se ne naplaćuju.

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 55 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIĆ WORLDWIDE,
Organizator putovanja   PETROVIĆ WORLDWIDE, Licenca br. OTP 160/2021 Kategorija A

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama