ISTANBUL (22.03.-27.03.2022.)

ISTANBUL

22.03.-27.03.2022. – 6 DANA AUTOBUSOM – PROGRAM BR. 44/24.12.2021.

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

 

PROGRAM PUTOVANJA

 1. 1. dan – BEOGRAD

Polazak autobusa u 16.30h iz Beograda kod hale sportova na Novom Beogradu. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

 1. 2. dan – ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni  rog, Galata most, centar grada Taksim. Smeštaj u hotel. Fakultativni obilazak centra grada,šetnja do Kapali čaršije, obilazak Sulejmanije – dzamije, prodavnice kože… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. 3. dan – ISTANBUL

Doručak. Polazak na fakulatativni obilazak sa lokalnim vodičem: Trga Sultan Ahmed, nekadašnjeg Antičkog hipodroma, obilazak Plave džamije, Aja Sofije i prvog dvorišta Topkapi dvorca… Slobodno vreme za shoping i individualne aktivnosti.  Povratak u hotel. Noćenje.

 1. 4. dan – ISTANBUL

Doručak. Polazak na fakultativni odlazak do Vaseljenske Patrijaršije. I nakon toga polazak na fakultativno krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. 5. dan – ISTANBUL

Doručak. Fakultativni izlet na Azijsku stranu. Obilazak najveće džamije Čamlidža, odlazak do Uskudara, pogled na Devojačku kulu na Bosforu. Slobodno vreme za setnju uz Bosfor. Povratak na Evropski deo grada u centar grada. U večernjim časovima polazak za Srbiju.

 1. 6. dan – BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

 

CENA ARANŽMANA – 110 eur

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (audio, video opremljenosti, klima)
 • smeštaj u Istanbulu hotelu u 1/2 ili 1/3 sobama, na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
 • troškove organizacije putovanja.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete i ulaznice
 • međunarodno zdravstveno osiguranje 600 din po osobi
 • individualni troškovi

 

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate /prvo dvorište – 25 eur, (min 20 osoba).
  Nisu uračunate ullaznice za ostala dva dvorišta Topkapi palate.
 • Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 25 eur
 • izlet na Azijsku stranu – 20 eur
 • šetnja centrom grada – obilazak Sulejmanije džamije, prodavnice kože, Kapali čarsije —10 eur
 • PAKET SVIH IZLETA – 70 EUR

 

USLOVI PLAĆANJA:

* Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate. 30% PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK DO 7 DANA PRE POCETKA USLUGA ILI ČEKOVIMA GRADJANA SA ISPLATOM DO 10.06.2022.

POPUSTI :
* Dete do 2 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20%, ima svoje mesto u autobusu

DOPLATE: *
Doplata za 1/1 sobu je 30 €

 

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA:

 • Hotel Kuran 3*** nalazi se na istorijskom poluostrvu, na samo 15 minuta hoda od Kapali čaršije. Gostima su na raspolaganju sadržaji spa centra i klimatizovane smeštajne jedinice koje sadrže TV sa kablovskim kanalima i mini-bar. Hotelske sobe su opremljene modernim nameštajem. Pored toga imaju sopstveno kupatilo sa toaletnim priborom i fenom za kosu.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu.

 

NAPOMENA:

 • *MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlju EU.
 • ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA – ROK VAŽENJA PASOŠA MINIMUM JOŠ 6 MESECI PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja PETROVIĆ WORLDWIDE-a nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

 

******WI-FI (Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema

* Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

PPETROVIĆ WORLWIDE zadržava pravo zamene ovih hotela iste ili više kategorije.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIC WORLDWIDE  
Organizator putovanja   PETROVIC WORLDWIDE , Licenca OTP 160/2021 Kategorija A

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama