ISTANBUL- NOVA GODINA

29.12.2020. – 03.01.2021.  / 6 DANA AUTOBUSOM – 3 NOĆENJA / PROGRAM BR 22 OD 17.09.2020

 Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

1.DAN: BEOGRAD – POŽAREVAC – KRAGUJEVAC – ISTANBUL.
Sastanak grupe u 14.00 h na parkingu kod hale sportova na Novom Beogradu. Polazak u 14.30h. U 16.15h Iz Požarevca polazak sa parking kod Dis-a.U 17.15 polazak kod Rode u Kragujevcu.  Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2.DAN: ISTANBUL.
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim  časovima.  Panoramsko razgledanje grada: Zlatni  rog, Galata most, centar grada, Taksim. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme  za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DANISTANBUL.
Doručak. .Polazak na fakulatativni obilazak  sa lokalnim vodičem Trga Sultan Ahmed, nekadašnjeg Antičkog hipodroma, obilazak Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi dvorca... Šetnja do Kapali čaršije.  Slobodno vreme za shoping i individualne aktivnosti.Fakultativni odlazak u srpski restoran /ili brod /na doček Nove godine   Povratak u hotel.Noćenje.

4.DANISTANBUL                                                                                                                                                                  Dorucak  Polazak na fakultativni odlazak do Vaseljenske Patrijaršije. I nakon toga polazak na fakultativno krstarenje Bosforom. U večernjim časovima Fakultativni odlazak na večeru u nacionalni restoran – Tursko veče sa plesačicama. Noćenje.

5.DANISTANBUL
Dorucak. U 12h Napustanje hotela .Slobodno vreme . .  U poslepodnevnim satima polazak za Srbiju . Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

6.DAN: KRAGUJEVAC / POŽAREVAC/BEOGRAD
Dolazak u  u prepodnevnim satima.

CENA  ARANŽMANA …….. 119  eur

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
* Autobuski  prevoz na navedenoj relaciji  ( audio, video opremljenosti, klima)
* smeštaj u Istanbulu hotelu  u 1/2 ili 1/3 sobama, na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
* obilaske prema programu putovanja,
* usluge stručnog vodiča  za vreme trajanja aranžmana,
* troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • fakultativne izlete i ulaznice,
  • međunarodno zdravstveno osiguranje  700 din po osobi za osobe do 70 godina , deca do 18 godina 350 din.
  • individualni troškovi

 

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA- MINIMUM 20 OSOBA PO IZLETU :

  • Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate (ulaznice i vodic) – 35eur, /uračunate ulaznice, lokalni vodič, /
  • Krstarenje Bosforom sa posetom  Vaseljenskoj patrijaršiji – 25 eur
  • Večera sa picem i nacionalnim programom /Srpski restoran I brod /naknadno ce biti prilozen u program putovanja

PAKET SVIH IZLETA – 55 EUR –  bez vecere za Novu godinu /brod restoran ili drugo vece /

USLOVI PLAĆANJA:  *Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS  na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:  -Gotovinski – uplata avansa od 30%od ukupne cene aranžmana po osobi prilikom rezervacije,a ostatak  najkasnije 15 dana pre početka putovanja    * čekovima gradjana –zadnja rata dospeva 15.02.2021

POPUSTI : *  Dete do 2 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 30%  ,ima svoje mesto u autobusu

DOPLATE:  * Doplata za 1/1 sobu je 70   €

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA :

OPIS HOTELA:  HOTEL “DINAR“ –“GRAND GROSS”   se nalazi u centru starog dela grada Istanbula-LALELI.   U hotelu je dostupan WI-FI, Sobe su 1/2i1/3 .Svaka soba poseduje klimu I zasebno kupatilo, TV U svom sastavu poseduje restoran nacionalne kuhinje I kafe bar.

Ili neki slican hotel  u starom delu grada Istanbula . 

* Putnici će biti obavešteni u kom hotelu će biti smešteni na bazi navedene usluge jedan dan   pred polazak. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova  (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu.

Minimum za realizaciju putovanja 55 putnika                                                             

NAPOMENA:
*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlju EU.
*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
*Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
* Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
*Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
*Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
* U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Petrović Worldwide -a nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
*Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
* Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno.Prema tome potrebno je jasno sagledavanjesituacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svomsadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedištepodešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje međuputnicima i osećaj kolektivizma.
*Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
*Mole se putnici da vode računa o svojim putnimispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanjevrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer niprevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnikmože zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenihosiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti seorganizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

******WI-FI (Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema

*Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
PETROVIĆ WORLDWIDE  zadržava pravo zamene ovih hotela   iste ili više kategorije.
Napomena: ne čeka se na granici obrada papira za tax-free.

 PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 55 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PETROVIĆ WORLDWIDE
Organizator putovanja   PETROVIĆ WORLDWIDE, Licenca br OTP 286/2020 kategorije A20

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama