KRAKOV – NOVA GODINA

KRAKOV

SPECIJALNA PONUDA / NOVA 2023 GODINA

30.12.-03.01.2023. / 2 NOĆI-5 DANA AUTOBUSOM

Na 800 km od Beograda nalazi se Krakov, u svetu poznat kao grad legendi, zbog bajkovitih priča koje stoje iza svake građevine, spomenika, skulpture… Najstariji je i drugi po veličini grad u Poljskoj. Predstavlja kulturni, administrativni i turistički centar regije. Njegovo staro gradsko jezgro uvršteno je u Svetsku kulturnu baštinu i pod zaštitom je UNESCO-a od 1978. godine. Sliku o ovom gradu možete steći i na osnovu brojnih nadimaka koji su mu dodeljeni – Firenca severa, Poljska Atina, mali Pariz, mali Beč… Krakov je poznat i kao univerzitetski centar Evrope.

 1. 1. dan – POŽAREVAC – BEOGRAD – NOVI SAD. . .

Polazak iz Požarevca sa parkinga kod Dis-a u 16.30h. Iz Beograda kod hale sportova Novi Beograd polazak u 18.00h. Vožnja ka Novom Sadu. Polazak iz Novog Sada u 19.30h Noćna vožnja kroz Mađarsku uz pauze za obavljanje graničnih formalnosti i po potrebi grupe.

 1. 2. dan – KRAKOV

U prepodnevnim časovima dolazak u Krakov. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada: Dvorac Vavel, Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz XIV veka. Šetnja Glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku i gotička Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak u centar grada na doček Nove 2023 godine. Povratak iz grada u 01.00h. Noćenje.

 1. 3. dan – KRAKOV – KATOWICE – KRAKOV

Doručak. Fakultativni odlazak u Katovice. Slobodno vreme. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. 4. dan – KRAKOV – RUDNIK SOLI VELIČKA

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska do Aušvica i obilazak jednog od najznačajnih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomen muzej pod zaštitom UNESCO-a). Povratak u Krakovu toku kojeg preporučujemo fakultativni obilazak 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“. Impresivan podzemni svet slanih jezera, prostorija i hodnika gde se nalazi i kraljevska kapela od soli kao i koncernta dvorana koje su stvorile generacije rudara. Povratak u Krakov. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i kupovinu suvenira. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske uz pauze za odmor i osveženje.

 1. 5. dan – NOVI SAD – BEOGRAD – POŽAREVAC

Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim časovima.

 

Cena aranžmana – 149 eur

Cena aranzmana uz kupljen kupon – 135 eur

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

 

U CENU JE URAČUNATO:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C,audio,video…)
 • smeštaj u 1/2 i ½+1 sobama, na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak švedski sto ), hotel 4* – širi centar grada
  – Krakov / hotel 7 dana pre polaska na put
 • troškovi organizacije
 • troškovi licenciranog vodica

U CENU NIJE URAČUNATO:

 • medjunarodno zdravstveno osiguranje 700 din
 • izlet za Aušvic – 30€
 • izlet za Katovice – 25€
 • individualni troškovi putnika

 

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinski – uplata avansa od 30% od ukupne cene aranžmana po osobi prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja

 

POPUSTI ZA DECU:

 • Dete do 2 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 10%, ima svoje mesto u autobusu i smeštaj u hotelu. Deca do 2 god. gratis – nemaju nikakve usluge.

 

DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 sobu je 70 €

 

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA:

Hotel 4**** – širi centar grada Krakova / poznat 10 dana pre polaska na put soba tipa 1/2i1/2+1. Sve sobe sadrze mini-bar, Sat tv, besplatan internet. Sve sobe imaju moderna kupatila i tuš. Povezan je sa centrom grada gradskim prevozom i za desetak minuta
se stiže u centar grada.

 

Napomena: Minimum za otkaz aranzmana 5 dana pre pocetka usluga u slucaju nodovoljno prijavljenih putnika ili nekih drugih vanrednih i nepredvidjenih okolnosti.

******WI-FI (Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PETROVIC WORLDWIDE,
Organizator putovanja PETROVIC WORLDWIDE, Licenca br. OTP 160/2021 Kategorija A

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama