PARIZ

MINHEN-ŠTUTGART-PARIZ –SALCBURG

(9 dana -6 noćenja autobusom)

PARIZ – Poznat kao “grad svetlosti”, jedan je od najpoznatijih turističkih centara Evrope, ali i u svetu. Grad ljubavi I romantike, grad umetnika, burnog noćnog života, visoke mode I izuzetne kuhinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Popnite se na vrh Ajfelove kule ili zvonik katedrale Notre Dame de Paris odakle je provirivao Kvazimodo; prošetajte najpoznatijom avenijom Evrope – Jelisejskim poljima I obližnjim ulicama koje odišu luksuzom I otmenošću; provozajte se brodićem po Seni I mahnite Kipu slobode; ili se pak nasmešite Mona Lisi u muzeju Luvr, ne zaobilaznoj atrakcijI za milione posetilaca iz celog sveta. Versaj, veličanstveni dvorac Luja XIV, čuven po svojoj lepoti I događajima koji su se tu odigrali I njenu Galeriju ogledala nikako ne propustite. I da, pokušajte da se ne izgubite šetajući takozvanim “zelenim tepihom” dvorskog parka, razgledajući sve fontane I sculpture napravljene u slavu I veličanje Lujeve vladavine

1.dan BEOGRAD  Polazak autobusa u 17.00 h ispred hale sportova na Novom Beogradu.  . Noćna vožnja kroz Madjarsku I Austriju sa kraćim odmorima.

2.dan MINHEN –ŠTUTGART .Dolazak u Minhen u prepodnevnim satima. Kratko panoramsko upoznavanje sa gradom: dvorac Nimfenburg – letnja rezidencija dinastije Vitelsbah, kraljevska rezidencija, Nacionalna opera I pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom I novom  zgradom opštine I čuvenim Gloken špilom (sat), pijaca Viktu alien markt… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju I Individualne aktivnosti..U popodnevnim časovima polazak ka Štutgartu/okolina   .Smestaj u hotel .Nocenje.

3.Dan ŠTUTGART –PARIZ Doručak. Polazak za Pariz. Svracanje na Verden I Mec. Obilazak katedrale, nastavak putovanja ka Parizu. Dnevna vožnja sa kraćim odmorima. Dolazak u Pariz u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje

4.dan PARIZ.  Doručak..Panoramsko razgledanje grada: Opera, trg Vandom, Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero-pariska terasa , Sajo, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam.  Slobodno vreme.. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan. PARIZ– .Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do vele lepnog dvorca Versajiz XVI veka, u kome je bila rezidencija kralja Luja XIV, koga su nazivali – Kralj Sunca. Obilazak dvorca I šetnja predivnim parkom. Nakon obilaska povratak u Pariz. Fakultativno: Vožnja brodom po Seni. Nakon vožnje slobodno vreme.  Povratak u hotel.U vecernjim casovima fakultativni odlazak na Ajfelov toranj. Noćenje.

6.dan – PARIZ- Doručak.Obilazak I polaganje venaca na groblju Tie u Parizu,obilazak spomenika Kralju Petru, I Aleksandru, Srpskog kulturnog centra I ambasade Srbije , Odlazak Monmartr,mulen rouge kabare I crkva sv. Srca. .Nakon toga Slobodno vreme za setnju I individualne aktivnosti. Povratak u hotel. . Noćenje.

7 dan-PARIZ –SALCBURG  Dorucak.Polazak za Salcburg . Dnevna voznja sa kracim odmorima. Dolazak u Prag u vecernjim casovima. Smestaj u hotel. Nocenje.

8 dan –SALCBURG -Doručak. Panoramsko –pešačka tura upoznavnaje grada-staro gradsko jezfro sa katedralnim trgom, rezidencijom,mocartov trg, I mocartova rodna kuća , palata, vrtovi Mirabel . …Slobodno vreme za individualne aktivnosti.U večernjim časovima polazak za Beograd

9dan -BEOGRADDolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA 355 EURA

Doplata za 1/1 sobu180EURA /jednokrevetna soba na upit

Cena aranžmana obuhvata:

– prevoz autobusom turisticke klase(tv,dvd,klima),na navedenoj relaciji,

– smeštaj –širi centar grada na bazi 1 noćenja sa doručkom, švedski sto u okolini Štutgarta, 4 noćenja u širem centru Pariza u hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom/ doručak–klasičan,  I 1 noćenje sa doručkom švedski sto u Salcburgu

-usluge lokalnog vodiča u  Parizu

– usluge stručnog vodiča

– troškove organizacije putovanja.

Cene aranžmana ne obuhvata:-fakultativne izlete (minimum 25 osoba);

-međunarodno zdravstveno osiguranje, ULAZNICE  / najava za Ajfelov toranj  I Mocartovu kucu /

— taxa u hotelima /boravišna u Parizu.

 

– FAKULTATIVNI IZLETI
– Ajfelov toranj /treći nivo/  32eur , drugi nivo 23 eur /  ulaznica , transfer/ , , Versaj 40eur /sa uracunatom ulaznicom I dvorac nije uracunata ulaznica za vrtove, 9 eur /, Krstarenje Senom -15 eur

Način plaćanja:

–  u dinarskoj protivvrednosti po SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE na dan uplate,30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7  dana pred put (mogućnost plaćanja na rate).ILI NA CEKOVE GRADJANA- na 12 rata.

NAPOMENA:

*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja.Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlje evropske unije.

*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA VAŽNOSTI MINIMUM JOŠ 6 MESECI PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA.
Organizator putovanja nije ovlašćeni ne ceni valjanost putnih I drugih isprava.

*Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

*Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.

*Fakultativni izletini su obavezni deo programa I zavise od broja prijavljenih putnika.

*Termini fakultativnih Izleta su promenljivi I zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika I objektivnih okolnosti.

*Sadržaj panoramskog razgledanja I obilaska lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radong vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom I slično).

* U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Petrovic worldwide -a nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija I spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

*Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. Dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska I daljeg rasporeda u aranžmanu).

* Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika I filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, I imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima I osećaj kolektivizma.

*Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

*Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu I stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA:

-Hotelske sobe u većini hotela u Parizu su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.
-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)
-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, I sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
.Svi hoteli su po lokalnoj kategorizaciji ocenjeni. Smeštaj u hotele je prvog dana boravka posle 14 časova (retko je moguć raniji ulazak) a izlazak iz hotela oko 09 časova ujutro.

 

*Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja I kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

Petrović worldwidezadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 45

PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PETROVIĆ WORLDWIDE

Organizatorputovanja  PETROVIĆ WORLDWIDE, Licenca OTP 160/2021 Kategorija A

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama