Sarajevo 13.05.-15.05.2022.

SARAJEVO

13.05.-15.05. 2022. / 3 DANA AUTOBUSOM

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i sedište Sarajevskog kantona. Grad je poznat po reci Miljacki, koja protiče kroz njega, a u blizini je i izvorište reke Bosne. Grad je oivičen planinama Trebevič, Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Romanija. Sarajevo je grad sa burnom istorijom, a za njega se pročulo 1914. godine kada je upravo tu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand, čime je otpočeo Prvi svetski rat. Godine 1984. u Sarajevu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre.
Baščaršija je dobro očuvani stari trgovački deo grada i jedno od najatraktivnijih mesta. Nastala je u periodu osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini. Poznata je po brojnim potkupolnim džamijama, konacima, hanovima i bezistanima. U svojoj istoriji pretrpela je razaranja ali je i obnovljena.
Jedna od najlepših i najviših kula u Bosni i Hercegovini je Sahat kula koja je izgrađena u 17. veku. Tokom svoje istorije često je bila žrtva velikih požara ali je i uspešno obnavljana. Sat na kuli doneli su sarajevski trgovci iz Londona. Najstarija kuća u Sarajevu je kuća Alije Sagrdžija i ona je tip bogate esnafske kuće. Danas možete obići ovu izuzetnu kuću koju okružuju dve avlije.
Sarajevo je idealno mesto za ljubitelje dobre kuhinje i grad poseduje puno mesta gde možete uživati u specijalitetima, bilo da ste ljubitelj domaće ili međunarodne kuhinje. Bosanska hrana je mešavina orijentalne, mediteranske i centralno-evropske tradicije, a preovladavaju jela sa mesom i povrćem.

 

1. Dan – BAVANIŠTE – SARAJEVO
Polazak iz Bavaništa u 23.00h. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima.
2. Dan – SARAJEVO
Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima i sledi pauza za kafu i panoramsko razgledanje Sarajeva: Stup, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, mostovi na Miljacki, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Baščaršija, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga… Slobodno vreme za šetnju i odmor… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. Dan – SARAJEVO – VRELO BOSNE – BAVANIŠTE
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do vrelaBosne. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u centar grada. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Požarevac. Dolazak oko ponoći u Bavanište.

CENA ARANŽMANA – 69 eur

ARANŽMAN OBUHVATA:
* Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (audio, video opremljenosti, klima)
* smeštaj u Sarajevu na bazi 1 noćenja sa doručkom na bazi švedskog stola u hotelu “WALTER“ ****
* obilaske prema programu putovanja,
* usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
* troškove organizacije putovanja,
* ulaznice za Vrelo Bosne

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
* izlet na vrelo Bosne – 5 eur
* medjunarodno putno osiguranje

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA
Hotel WALTER 4*
se nalazi na liniji gradskog prevoza. Tramvajem je povezan sa centrom grada. Sobe poseduju TWC, TV, klimu. Sobe su ½ i ½+1 – treći ležaj je pomoćni ležaj manjih dimenzija. Doručak je na bazi švedskog stola. Stari naziv do skoro je bio hotel Emiran. – walterhotel.com

Uslovi plaćanja:
* Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po Srednjem kursu NBS, na dan uplate. Mogućnost plaćanja deponovanim čekovima na tri mesečne rate.

Doplate:
* Doplata za 1/1 sobu je 20 eur

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIĆ WORLDWIDE,
PETROVIĆ WORLDWIDE, Licenca br. 160 /2021 Kategorija A

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama