TIRANA – NOVA GODINA

TIRANA – NOVA GODINA (autobusom)

2 NOĆENJA / 4 DANA  30.12.2021. – 03.01.2022.
Hotel “VH EUROSTAR CONGRESS & SPA” 4*** Program br. 33./01.11.2021

U dolini planine Dajti, smestila se evropska prestonica, o kojoj tako malo znamo, a koja u sebi skriva veliki turistički potencijal – Tirana. Kao kombinacija istorije i života, sivila i boja, Istoka i Mediterana, predstavlja mesto na kom se nesmetano susreću bogata tradicija i savremena kultura. Srce Tirane svakako je Skenderbegov trg. Megalomanski prostor okružen impozantnim građevinama. Krase ga Skenderbegov konjarnik, zgrada opere, Ethembegova džamija, Nacionalni istorijski muzej, kao glavne turističke atrakcije, prestonice zemlje orlova. Široki bulevari i zelene aleje daju mu šarm pravog velegrada, ali arhitektura nije definitivno ono što će vas oduševiti prilikom posete Tirani, već izuzetno gostoljubivi domaćini, super hrana i neverovatno živa atmosfera kojom odiše. Dinamična, umetnička, svoja. Posebno zabavna kada zađete u unutrašnjost gde počinje pravi život. Nekada zatvorena četvrt, danas takozvani Blok, mesto gde se okupljaju mladi, vrvi od sjajnih kafića, restorana i barova i daje ovom gradu pravu kosmopolitsku notu.

 

PROGRAM

 1. 1.DAN 30.12.2021. BEOGRAD – POŽAREVAC – TIRANA

Polazak za Tiranu u 24h sa parkinga kod hale sportova na Novom Beogradu. Iz Požarevca polazak u 1.30h sa parkinga kod Dis-a. Noćna vožnja kroz Srbiju i Albaniju.

 1. 2.DAN 31.12.2021. TIRANA 

Dolazak u Tiranu u prepodnevnim satima / ujutru. Obilazak grada: Trg Majke Terezije, Politehnički univerzitet, Predsednička palata, čuveni bunker i pravoslavna crkva Vaskrsenja Hristovog,  Trg Skenderbega, gde se nalazi i najveći spomenik na svetu posvećen Skenderbegu. Smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno vreme.
GALA DOČEK NOVE GODINE U HOTELU !!!!!!!!  URAČUNATO U CENU!!!!   Noćenje

 1. 3.DAN 01.01.2022. TIRANA – SKADAR

Doručak. Fakultativni izlet u Skadar, četvrtog po veličini grada u Albaniji, koji se nalazi na severozapadu zemlje, nedaleko od granice sa Crnom Gorom. Obilazak tvrđave Rozafa, na ušću reke Bojane u Skadarsko jezero i priča o  legendi o nevesti Rozafi, koja je poslužila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi “Zidanje Skadra na Bojani”. Šetnja starim gradom. Nastavak putovanja do Lješa, gradića na obali Jadranskog mora, mesto Đurađa Kastriota Skenderbega, nacionalnom heroju Albanije. Nastavak putovanja do Kroje, grada od izuzetne istorijske važnosti za zemlju i najpoznatije utvrđenje Skenderbega. Po dolasku u Kroju, odlazimo do tvrđave Kroja odakle se pruža pogled na čitav grad i okolinu, a unutar čijih zidina se nalazi Skenderbegov muzej. Slobodno vreme za posetu muzeju gde se istorija prepliće sa umetničkim delima – freske, skulpture, vitraži i vredni predmeti. Nakon posete muzeju, krećemo u šetnju starom čaršijom od kaldrme, koja datira još iz 17. veka, sa mnoštvom suvenirnica i zanatskih radnjica. Slobodno vreme. Povratak u Tiranu. Noćenje.

 1. 4.DAN 02.01.2022. TIRANA – DRAČ

Doručak. Napušatanje hotela. Fakultativni izlet u Drač, najveći i najznačajini lučki grad. Šetnja gradom na obali Jadranskog mora. Obilazak  Venecijanske kule iz 14. veka, zidine nekadašnjeg vizantijskog grada, najstarije džamije u Draču – Fatihove džamije, najvećeg rimskog amfiteatra na Balkanu, trg kod Gradske kuće i Velike džamije. Povratak u Tiranu. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja.

 1. 5.DAN 03.01.2022. POŽAREVAC – BEOGRAD

Dolazak u ranim jutarnjim časovima.

 

Cena aranžmana – 119 eur

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po Srednjem kursu Narodne banke Srbije

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Tirani – hotel VH EUROSTAR COGRESS & SPA 4**** (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto)
 • obilaske prema programu – Tirana
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge licenciranog vodiča tokom celog puta
 • GALA NOVOGODIŠNJA VEČERA SA PIĆEM I MUZIČKIM PROGRAMOM !!!!

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje 700 din po osobi do 70 godina
 • ulaznice i fakultativne izlete.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust 50%, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Drač – 25 eur
 • Skadar-Kroja-LJeš sa ulaznicama za Rozafu tvrdjavu i muzej Skenderbega – 35 eur
 • CENA PAKET IZLETA – 50 EUR !!!!

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

 

DOPLATE:

*  ZA 1/1 SOBU: 50 eur

 

POPUSTI:

 • deca od 0 – 2 godine popust 100% u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju nikakvu uslugu, ni lezaj ni mesto u autobusu)
 • deca od 2 – 6 godina popust 50% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, zajednički ležaj)

 

SOPSTVENI PREVOZ:

 • CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 10 eur
 • pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
 • postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

 

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana) :

 • OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Merdare

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA

*   30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 15 dana pre putovanja, ili čekovima gradjana na tri mesečne rate, deponovani čekovi.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • NAPOMENA – ZA ZEMLJE EVROPSKE UNIJE -PASOŠ MORA IMATI VAŽNOST MINIMUM JOS 3 TRI MESECA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

 • Smeštaj je u Tirani u hotelima sa 4* ili 3*
 • hotel “VH EUROSTAR COGRESS & SPA” 4****, “VH PREMIER A “ 4**** – Hotel se nalazi u centru grada. Sve sobe su 1/2i1/2+1 opremljene sa TWC, TV, Doručak kontinentalni švedski sto. Hotel ima restoran, bar. U slucaju nepredvidjenih okolnosti zbog kovid mera agencija ce izvrsiti smestaj putnika u bilo koji hotel sa 3* ili 4* uz saglasnost putnika.

 

NAPOMENA:

* MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlju EU.

* ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

* Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

* Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.

* Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

* Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

* Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

* U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja PETROVIĆ WORLDWIDE  nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

* Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

* Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno.Prema tome potrebno je jasno sagledavanjesituacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svomsadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedištepodešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje međuputnicima i osećaj kolektivizma.

* Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

* Mole se putnici da vode računa o svojim putnimispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanjevrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer niprevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnikmože zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenihosiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti seorganizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

******WI-FI (Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema

* Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

Napomena: ne čeka se na granici obrada papira za tax-free.

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIC WORLDWIDE  
Organizator putovanja   PETROVIC WORLDWIDE , Licenca OTP 160/2021 Kategorija A

POŠTOVANI PUTNICI, MOLIMO VAS DA SE DOBRO UPOZNATE SA USLOVIMA ZA ULAZAK U STRANE ZEMLJE ZA KOJE PLANIRATE PUTOVANJA S OBZIROM DA SE USLOVI MENJAJU PERIODIČNO. NAJPOUZDANIJE INFORMACIJE SE NALAZE NA SAJTU MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje (kliknite na link)

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama