ISTANBUL 07.06.-12.06.

ISTANBUL
07.06.-12.06. 2023.   6 DANA AUTOBUSOM                                                           

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

 1.DAN : BEOGRAD
Polazak autobusa  Iz Beograda polazak u 15.00h.sa parkinga kod hale sportova na Novom Beogradu.   .Polazak iz Požarevca u 16.30h  Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2.DAN : ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim  časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni  rog, Galata most, centar grada Taksim. Smeštaj u hotel.Fakultativni obilazak centra grada,šetnja do Kapali čaršije, obilazak Sulejmanije –dzamije , prodavnice koze, ……  Slobodno vreme  za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DANISTANBUL
Doručak. ...  Fakultativni izlet na Azijsku stranu. Obilazak najveće džamije Čamlidža,odlazak do Uskudara , pogled na Devojačku kulu na Bosforu .Slobodno vreme u Kadikoy na Azijskoj strain . .Slobodno vreme za setnju . Povratak na Evropski deo grada u centar grada..  Povratak u hotel.Noćenje.

4.DANISTANBUL
Dorucak. Polazak na fakultativni odlazak do Vaseljenske Patrijaršije. I nakon toga polazak na fakultativno krstarenje Bosforom. Fakultativni obilazak Dolmabahce palate .Slobodno vreme. Fakultativni odlazak na Tursko veče. Noćenje.

5.DAN:ISTANBUL
Doručak. Doručak.Polazak na fakulatativni obilazak  sa lokalnim vodičem Trga Sultan Ahmed, nekadašnjeg Antičkog hipodroma, obilazak Plave džamije, Aja Sofije i prvog dvorišta Topkapi dvorca...  . U popodnevnim časovima polazak za Srbiju.

6.DAN-POŽAREVAC-BEOGRAD
Dolazak u Pozarevac  /Beograd u prepodnevnim satima.

CENA  ARANŽMANA ……139 eur

ARANŽMAN OBUHVATA:
*Autobuski  prevoz na navedenoj relaciji  ( audio, video opremljenosti, klima)
*smeštaj u Istanbulu hotelu  u 1/2 ili 1/3 sobama , na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
*obilaske prema programu putovanja,
*usluge stručnog vodiča  za vreme trajanja aranžmana,
* troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
*fakultativne izlete i ulaznice,
*međunarodno zdravstveno  osiguranje  850 din po osobi do 70 god.
* individualni troškovi

 CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
-Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate /prvo dvorište – 25eur, (min 20 osoba),Nisu  uračunate ullaznice za ostala dva dvorišta Topkapi palate.
-Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 25 eur
-izlet na Azijsku stranu – 20 eur
-šetnja centrom grada –obilazak Sulejmanije džamije, prodavnice koze , Kapali čarsije –10 eur
-Dolmabahce palata – ulaznica -bez harema , lokalni vodic, prevoz ,–35 eur
-Tursko vece -vecera sa 1 bezalkoholnim picem  sa muzickim programom I turskom plesacicom –25 eur

USLOVI PLAĆANJA:
*Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS   , na dan uplate. 30% PRILIKOM REZERVACIJE , OSTATAK DO 7 DANA PRE POCETKA USLUGA

POPUSTI :
Dete do 2 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20%  ,ima svoje mesto u autobusu

DOPLATE: * Doplata za 1/1 sobu je  75 € 

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA-  Hotel “Version   ili slican   se nalazi  u centru starog dela grada Istanbula-LALELI.   U hotelima  je dostupan WI-FI, Sobe su 1/2i1/3 .Svaka soba poseduje klimu I zasebno kupatilo, TV U svom sastavu poseduje restoran nacionalne kuhinje I kafe bar. *  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova  (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu.  * . U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova  (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu.

NAPOMENA:
*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlju EU.
*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA.-ROK VAŽENJA PASOŠA MINIMUM JOS 6 MESECI PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA                  
*Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
*Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
* Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
*Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
*Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
* U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Petrović worldwide -a nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
*Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
* Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno.Prema tome potrebno je jasno sagledavanjesituacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svomsadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedištepodešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje međuputnicima i osećaj kolektivizma.
*Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
*Mole se putnici da vode računa o svojim putnimispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanjevrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer niprevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnikmože zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenihosiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti seorganizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

******WI-FI (Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema

*Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
PETROVIĆ WORLWIDE zadržava pravo zamene ovih hotela  iste ili više kategorije.
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIĆ WORLDWIDE
Organizator putovanja   PETROVIĆ WORLDWIDE , Licenca OTP 160/2021 Kategorija A

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama