PRAG 07.11.-12.11.2024.

PRAG
07.11.-12.11.2024. /6 DANA
3 NOĆENJA AUTOBUSOM

Program br 6 / 04.03.2024

PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan: BEOGRAD
Polazak iz Beograda  u 19.00h sa dogovorenog mesta   . Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu. 

2. dan: PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku PANORAMSKI obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Fakultativni pesacki obilazak sa lokalnim vodicem u trajanju od 2h na srpskom jeziku: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska smeštaj u hotel oko 15h.Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: PRAG – KARLOVE VARI – PRAG
Doručak. Fakultativni odlazak u Karlove Vari .Obilazak banje,njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode I kolonada(Termal, Spring, Market Collonade..)Crkve Sv. Marije Magdalene Ruske pravoslavne crkve Sv. Petra I Pavla …Čuveni pisci kompozitori istorijske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV Gete, Mozart, Petar Veliki…) kao I većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. .Povratak u Prag.Slobodno vreme. Noćenje

4. dan: PRAG –  DREZDEN – PRAG Doručak.
Fakultativni izlet   do Drezdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, deo nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most. Slobodno vreme. Povratak u Prag. Noćenje

5. dan: PRAG – FASHION ARENA OUTLET CENTAR /FAKULTATIVNO/ – KRSTARENJE VLTAVOM (FAKULTATIVNO)
Doručak. Napuštanje hotela.Slobodno vreme.Mogućnost  fakultativnog odlaska u outlet centar Fashion Arena .Slobodno vreme za soping . U popodnevnim casovima organizovanje fakultativnog izleta  vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Srbiji.

6. dan:  BEOGRAD
Dolazak u Beograd  u prepodnevnim časovima.  

Cena aranžmana  po osobi:  165 eur

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  75 eur – na upit

POPUSTI: 

 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

 U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Pragu u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Gradsku turisticku taxu
 • Razgled Praga sa lokalnim vodicem

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativni izleti

USLOVI PLAĆANJA:

 • Cena aranžmana je izražena u evrima, plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu evra Narodne banke Srbije na dan uplate.
 • Akontacija 30% prilikom prijavljivanja, a ostatak do pune cene aranžmana neophodno je uplatiti najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.
 • Plaćanje: 30% pri rezervaciji, ostatak najkasnije 7dana pred putovanje, u agenciji ili po predračunu na tekući račun. Mogućnost plaćanja na tri rate čekovima građana ili platnim karticama.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Karlove Vari – 30 eur
 • Vožnja brodom Vltavom – 20 eur
 • Drezden – 35 eur
 • Fashion arena outlet centar www.fashion-arena.cz  -10 eur

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera.

 • Krstarenje Vltavom – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 1 sata možete uživati uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište…).
 • Drezden – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
 • Karlove Vari – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
 • u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.

OPIS HOTELA:

 • Hotel 3* Nalazi se u širem centru grada. Hotel je povezan gradskim prevozom sa centrom grada. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su sa TWC, TV, mini bar, klima, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje.
  TAČAN NAZIV HOTELA BIĆE POZNAT NAJKASNIJE 7 DANA PRED PUTOVANJE.

Za realizaciju putovanja je potreban minimum od 50 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa, korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 5 dana pred putovanje.
*Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
PETROVIĆ WORLWIDE zadržava pravo zamene ovih hotela  iste ili više kategorije.
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIĆ WORLDWIDE
Organizator putovanja   PETROVIĆ WORLDWIDE , Licenca OTP 160/2021 Kategorija A

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama