PARIZ – 05.11.-14.11.2022.

PARIZ

(05.11. – 14.11.2022. / 9 dana – 6 noćenja, autobusom) PROGRAM BR. 17.09.2022
SIGURAN POLAZAK !!!

PARIZ – Poznat kao “grad svetlosti”, jedan je od najpoznatijih turističkih centara Evrope, ali i u svetu. Grad ljubavi i romantike, grad umetnika, burnog noćnog života, visoke mode I izuzetne kuhinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Popnite se na vrh Ajfelove kule ili zvonik katedrale Notre Dame de Paris odakle je provirivao Kvazimodo; prošetajte najpoznatijom avenijom Evrope – Jelisejskim poljima I obližnjim ulicama koje odišu luksuzom I otmenošću; provozajte se brodićem po Seni i mahnite Kipu slobode; ili se pak nasmešite Mona Lisi u muzeju Luvr, ne zaobilaznoj atrakcijI za milione posetilaca iz celog sveta. Versaj, veličanstveni dvorac Luja XIV, čuven po svojoj lepoti I događajima koji su se tu odigrali i njenu Galeriju ogledala nikako ne propustite. I da, pokušajte da se ne izgubite šetajući takozvanim “zelenim tepihom” dvorskog parka, razgledajući sve fontane i skulpture napravljene u slavu i veličanje Lujeve vladavine.

 

PROGRAM PUTOVANJA

 1. 1. dan: BEOGRAD

Polazak autobusa u 17.00 h ispred hale sportova na Novom Beogradu. Noćna vožnja kroz Madjarsku i Slovačku sa kraćim odmorima.

 1. 2. dan: PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Kratko panoramsko upoznavanje sa gradom – Hradčani, – praški dvorac, bez ulaska, katedrala sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Djordja, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Karlov most, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. 3. dan: PRAG

Doručak. Napustanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno krstarenje Vltavom. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Pariz. Noćna vožnja.

 1. 4. dan: Pariz

Dolazak u Pariz u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Opera, trg Vandom, Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero-pariska terasa, Sajo, Ajfelovakula, Latinskikvart, Panteon, Notr Dam. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. 5. dan: PARIZ

Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do velelepnog dvorca Versaj iz XVI veka, u kome je bila rezidencija kralja Luja XIV, koga su nazivali – Kralj Sunca. Obilazak dvorca i šetnja predivnim parkom. Nakon obilaska povratak u Pariz. Fakultativno: Vožnja brodom po Seni. Nakon vožnje slobodno vreme. Povratak u hotel. U večernjim časovima fakultativni odlazak na Ajfelov toranj. Noćenje.

 1. 6. dan: PARIZ

Dorućak. Fakultativni obilazak u Luvr – jedan od najčuvenijih najstarijih i najbogatijih muzeja na svetu. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. 7. dan: PARIZ

Doručak. Polazak u obilazak spomenika Kralju Petru, i Aleksandru. Nakon toga odlazak do spomenika – muzeja na pruzi Kompjenj. Fakultativni odlazak na Monmartr, Mulen ruž kabare i crkva sv. Srca. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. 8. dan: PARIZ

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska ili fakultativni odlazak u Diznilend. U večernjim časovima polazak za Salzburg. Noćna vožnja sa kraćim odmorima.

 1. 9. dan: SALZBURG

Dolazak u Salzburg u prepodnevnim časovima. Pešacko razgledanje grada, Katedrala, Franjevački manastir, kuća Mocarta, Nadbiskupska palata… Slobodno vreme u centru grada. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. 10. dan: SALZBURG-BEOGRAD

Doručak. Polazak za Srbiju. Dolazak u Srbiju u kasnim noćnim satima.

 

CENA ARANŽMANA – 395 eur

doplata za 1/1 sobu 180 eur / jednokrevetna soba na upit

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase (tv,dvd,klima), na navedenoj relaciji
 • smeštaj – Prag hotel 3*, 1 noćenje sa doručkom, 4 noćenja u širem centru Pariza u hotelu 2* na bazi noćenja sa doručkom / doručak–klasičan, i 1 noćenje sa doručkom u Salzburgu u hotelu sa 2* /UKUPNO 6 NOĆENJA/
 • usluge stručnog vodiča
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete (minimum 25 osoba)
 • međunarodno zdravstveno osiguranje, ULAZNICE
 • taxa u hotelima / boravišna

 

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Ajfelov toranj – 35 eur ulaznica, transfer
 • Versaj – 45eur / sa uračunatom ulaznicom i dvorac – nije uračunata ulaznica za vrtove – 15 eur
 • Krstarenje Vltavom – 15 eur
 • Krstarenje Senom – 20 eur
 • Diznilend – 80 eur /sa ulaznicom za zabavni park/
 • Muzej Luvr – 50 eur/rezervacija, ulaznica vodič/Muzej/
 • voz Kompjenj – 10 eur
 • Monmartr – 10 eur

 

NAČIN PLAĆANJA:

U dinarskoj protivvrednosti po SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE na dan uplate, 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pred put (mogućnost plaćanja na rate do 20.12.2022. ) DEPONOVANIM ČEKOVIMA

 

NAPOMENA:

 • MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog ne posedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlje evropske unije.
 • ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA VAŽNOSTI MINIMUM JOŠ 6 MESECI PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja PETROVIĆ WORLDWIDE-a nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • Hotelske sobe u većini hotela u Parizu su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.
 • Pomoćni ležaj je manji od standardnog – ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)
 • Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
 • Svi hoteli su po lokalnoj kategorizaciji ocenjeni. Smeštaj u hotele je prvog dana boravka posle 14 časova (retko je moguć raniji ulazak) a izlazak iz hotela oko 09 časova ujutro.

* Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja I kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

PETROVIĆ WORLDWIDE zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIC WORLDWIDE  
Organizator putovanja PETROVIC WORLDWIDE, Licenca OTP 160/2021

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama