Sarajevo 19.10.- 21.10. 2021.

SARAJEVO

19.10. – 21.10.2021. / 3 DANA AUTOBUSOM – 1 NOĆENJE
PROGRAM BR. 25 OD 20.09.2020.

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i sedište Sarajevskog kantona. Grad je poznat po reci Miljacki, koja protiče kroz njega, a u blizini je i izvorište reke Bosne. Grad je oivičen planinama Trebevič, Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Romanija. Sarajevo je grad sa burnom istorijom, a za njega se pročulo 1914. godine kada je upravo tu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand, čime je otpočeo Prvi svetski rat. Godine 1984. u Sarajevu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre.
Baščaršija je dobro očuvani stari trgovački deo grada i jedno od najatraktivnijih mesta. Nastala je u periodu osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini. Poznata je po brojnim potkupolnim džamijama, konacima, hanovima i bezistanima. U svojoj istoriji pretrpela je razaranja ali je i obnovljena.
Jedna od najlepših i najviših kula u Bosni i Hercegovini je Sahat kula koja je izgrađena u 17. veku. Tokom svoje istorije često je bila žrtva velikih požara ali je i uspešno obnavljana. Sat na kuli doneli su sarajevski trgovci iz Londona. Najstarija kuća u Sarajevu je kuća Alije Sagrdžija i ona je tip bogate esnafske kuće. Danas možete obići ovu izuzetnu kuću koju okružuju dve avlije.
Sarajevo je idealno mesto za ljubitelje dobre kuhinje i grad poseduje puno mesta gde možete uživati u specijalitetima, bilo da ste ljubitelj domaće ili međunarodne kuhinje. Bosanska hrana je mešavina orijentalne, mediteranske i centralno-evropske tradicije, a preovladavaju jela sa mesom i povrćem.

 

1. Dan – BEOGRAD – SARAJEVO Polazak iz Beograda sa parkinga kod hale sportova na Novom Beogradu. u 24.00h.  Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima.
2. Dan – SARAJEVO / Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima i sledi pauza za kafu i panoramsko razgledanje Sarajeva: Stup, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, mostovi na Miljacki, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Baščaršija, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga… Slobodno vreme za šetnju I odmor… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. Dan – SARAJEVO – VRELO BOSNE – BEOGRAD – Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do vrela Bosne. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u centar grada. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Dolazak oko ponoći u Beograd.

CENA ARANŽMANA – 50 eur

ARANŽMAN OBUHVATA:
* Autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, video opremljenosti, klima)
* smeštaj u Sarajevu na bazi 1 noćenja sa doručkom na bazi švedskog stola u hotelu
* obilaske prema programu putovanja,
* usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
* troškove organizacije putovanja
* ulaznice za Vrelo Bosne
* izlet na vrelo Bosne

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA – Hotel WALTER 4* se nalazi na liniji gradskog prevoza. Tramvajem je povezan sa
centrum grada .Sobe poseduju TWC, TV ,klimu, Sobe su ½ i ½+1 – treći ležaj je pomoćni ležaj manjih dimenzija.
Doručak je na bazi švedskog stola. Stari naziv do skoro je bio hotel Emiran. – walterhotel.com

Uslovi plaćanja:
* Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po Srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Doplate:
* Doplata za 1/1 sobu je 13 eur

* Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
PETROVIĆ WORLDWIDE zadržava pravo zamene ovih hotela iste ili više kategorije.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 45 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIĆ WORLDWIDE,
PETROVIĆ WORLDWIDE, Licenca br. OTP 286 Kategorija A 20

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama