Sarajevo 19.10.-23.10.2022.

SARAJEVO

19.10.-23.10.2022. / 4 DANA AUTOBUSOM

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i sedište Sarajevskog kantona. Grad je poznat po reci Miljacki, koja protiče kroz njega, a u blizini je i izvorište reke Bosne. Grad je oivičen planinama Trebevič, Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Romanija. Sarajevo je grad sa burnom istorijom, a za njega se pročulo 1914. godine kada je upravo tu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand, čime je otpočeo Prvi svetski rat. Godine 1984. u Sarajevu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre.
Baščaršija je dobro očuvani stari trgovački deo grada i jedno od najatraktivnijih mesta. Nastala je u periodu osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini. Poznata je po brojnim potkupolnim džamijama, konacima, hanovima i bezistanima. U svojoj istoriji pretrpela je razaranja ali je i obnovljena.
Jedna od najlepših i najviših kula u Bosni i Hercegovini je Sahat kula koja je izgrađena u 17. veku. Tokom svoje istorije često je bila žrtva velikih požara ali je i uspešno obnavljana. Sat na kuli doneli su sarajevski trgovci iz Londona. Najstarija kuća u Sarajevu je kuća Alije Sagrdžija i ona je tip bogate esnafske kuće. Danas možete obići ovu izuzetnu kuću koju okružuju dve avlije.
Sarajevo je idealno mesto za ljubitelje dobre kuhinje i grad poseduje puno mesta gde možete uživati u specijalitetima, bilo da ste ljubitelj domaće ili međunarodne kuhinje. Bosanska hrana je mešavina orijentalne, mediteranske i centralno-evropske tradicije, a preovladavaju jela sa mesom i povrćem.

 

1. Dan – POŽAREVAC
Polazak iz Požarevca – parking kod Dis-a u 23.00h, iz Beograda polazak u 00.30h – parking kod hale sportova Novi Beograd. Noćna voznja sa kraćim odmorima.
2. Dan – SARAJEVO
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima. Razgledanje Sarajeva sa lokalnim vodičem: Stup, Alipašinopolje, Grbavica, Marijindvor, Skenderija, mostovi na Miljacki, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inatkuća, Baščaršija, TrgSebilj, Kazandžilukulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Slobodno vreme za šetnju.Smestaj u hotel. Noćenje.
3. Dan – SARAJEVO
Doručak. Odlazak do vrela Bosne. Povratak u centar grada Sarajeva. Slobodno vreme. Noćenje.
4. Dan – SARAJEVO – VIŠEGRAD – POŽAREVAC – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Višegrad. Razgled Andrić grada, slobodno vreme. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak u noćnim časovima.

 

CENA ARANŽMANA – 89 eur

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
* Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (audio, video opremljenosti, klima)
* smeštaj u Sarajevu na bazi 2 noćenja – noćenje sa doručkom u hotelu “WALTER“ 4**** 1/2,1/3 sobe
* obilaske prema programu putovanja
* usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana, i usluge lokalnog vodiča
* troškove organizacije putovanja
* ulaznice za Vrelo Bosne

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
* izlet na vrelo Bosne – 5 eur
* večera sa muzičkim programom – 25 eur

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA – Hotel WALTER 4* se nalazi na liniji gradskog prevoza. Tramvajem je povezan sa centrom grada. Sobe poseduju TWC, TV, klimu. Sobe su 1/2 i 1/2+1 – treći ležaj je pomoćni ležaj manjih dimenzija. Doručak je na bazi švedskog stola. Stari naziv do skoro je bio hotel Emiran. – walterhotel.com

Uslovi plaćanja:
* Plaćanje je 30% prilikom rezervacije, ostatak do 7 dana pre početka usluga U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS.

Doplate:
* Doplata za 1/1 sobu je 50% od cene aranžmana.

* Aranžman je radjen na bazi minimum 40 putnika, u slučaju manjeg broja putnika otkaz 5 dana pre početka usluga ili uz korekciju cene.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIĆ WORLDWIDE,
PETROVIĆ WORLDWIDE, Licenca br. OTP 286 Kategorija A 20

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama