USKRS NA KRFU

Uskrs na Krfu
sa  obilaskom  Soluna –3 noćenja /autobusom
02.05.-07.05.2024.

Krf je ostrvo lepih plaža, lepe prirode, prelepog glavnog grada, prepoznatlljive srdačnosti ugostitelja. Glavni grad ostrva KRF krase palate, tvrđave, pozorište u stilu italijanske renesanse, kao i muzeji sa vrednim eksponatima. Stari grad koji se nalazi izmedu dve tvrđave ulepšavaju trgovi i fontane, i uske popločane ulice prepune taverni barova. Takode, nezaobilazan deo posete ostrvu čine mesta vezana za srpsku istoriju u vreme Prvog svetskog rata kada su vlada i vojska izmešteni na ovo ostrvo.

 

PROGRAM  PUTOVANJA:

1.Dan – četvrtak 02.05. BEOGRADPOŽAREVACKRAGUJEVAC
Polazak u 14.00h  iz Beograda sa parkinga  kod Hale sportova na Novom  Beogradu Polazak autobusa  U 15.30h Polazak kod Disa iz Požarevca . Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2.Dan – petak 03.05.
Dolazak na Krf u jutarnjim časovima. Obilazak grada . Fakultativni odlazak u obilazak  Srpskoj kuci. Nakon toga .faklutativni odlazak na ostrvo Vido .Slobodno vreme. Smeštaj . . Nočenje.

3.Dan –  subota 04.05.
Doručak.Odlazak do grada Krfa  do crkve Svetog Spiridona, gde se prisustvuje svečanoj litiji i  iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, zaštitnika ostrva.. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva.Slobodnovreme.Povratak u apartmane. Slobodnovreme. Fakultativan odlazak  u 20:30 h  do grada Krfa. Na  trgu Spianada, uz prisustvo velikog broja ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća održava se veličanstvena i jedinstvena proslava Vaskrsa uz litiju. Zatim nastupa parada filharmonijskih orkestra i vatromet  koji će Vam učiniti ovaj praznik nezaboravnim. Povratak u 01.00h iz Krfa  u apartmane. Noćenje.

4.Dan – nedelja – 05.05
Doručak.Fakultativni izlet u obilazak Ahileon palate. Razgledanje dvorca i slobodno vreme. Fakultativni odlazak do zaliva Paleokastrica  do manastira presvete Bogorodice na steni . Slobodno vreme. Povratak u apartmane. .Noćenje.

5.Dan ponedeljak  – 06.05 
Rani doručak.Napuštanje Krfa,  Polazak ka Solunu.Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev  slavoluk,obilazak Srpskog vojničkog groblja Zejtinlik. . Slobodno vreme za šetnju i šoping. U večernjim časovima polazak  za Srbiju. Noćna voznja sa kračim odmorima.

6.Dan utorak –  07.05
Dolazak u Kragujevac/Pozarevac/ Beograd u jutarnjim časovima.     Kraj programa.

                     Hotel -Usluga Cena aranžmana
ANGELA BEACH ***- RODA                 polupansion 239 eur
BLUE SEA ** – AGIOS GEORGIOS      noćenje -doručak 199 eur

Doplata za 1/1 sobu-jednokrevetna soba na upit 

Cena aranžmana obuhvata:
– prevoz autobusom turisticke klase(tv,dvd,klima)solo ili dubbledecker,od 16 do 87 mesta,na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi;
– smeštaj u 1/2, 1/3 sobama u hotelu ANGELA BEACH 3+*** u Rodi na  ostrvu Krfu /na bazi 3polupansiona-švedski sto  ili u hotelu BlUE SEA  2** u Agios Georgios na ostrvu Krfu na bazi 3 noćenja sa doručkom
– panoramsko razgledanje grada Krfa I Soluna,
– usluge stručnog vodiča ;
– troškove organizacije putovanja.

Cene aranžmana ne obuhvata:
– fakultativne izlete (minimum 25 osoba);
– međunarodno zdravstveno osiguranje – 1.200 din za osobe do 70 god.
– ostale neimenovane individualne troškove.
– povratna karta za feribot- Igumenica -Krf-Igumenica-20 eur 

Način plaćanja:

–  u dinarskoj  protivvrednosti po srednjem kursu Narodne  Banke Srbije  na dan uplate,30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10  dana pred put (mogućnost plaćanja na rate deponovanim cekovima do 20.05.2024.).

Cena fakultativnih izleta: (neophodan minimum 25 putnika )
–  Ahileon palata- 15 eur
–  Ostrvo Vido  i Srpska kuća -15 eur
– Paleokastrica sa obilaskom manastira -15 eur
– Transfer  do Krfa na proslavu Vaskrsa   -10 eur/ 04.05. -polazak  u 20.30 povratak u 01h .

NAPOMENA:
*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vreme na na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u Grčku.
*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA.ROK VAŽENJA PASOŠA JOŠ MINIMUM 3 MESECA OD DATUMA POVRATKA.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih I drugih isprava.
*Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
*Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa izavise od broja prijavljenihputnika.
*Termini fakultativnih izleta su promenljivi I zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika I objektivnih okolnosti.
*Sadržaj panoramskog razgledanja I obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom I slično).
* U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Petrovic worldwide nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija I spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
*Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužinetrajanjaobilazaka, termina polazaka, vremena dolaska I daljeg rasporeda u aranžmanu).
* Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno.Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedištepodešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje međuputnicima i osećaj kolektivizma.
*Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
*Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu I stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA:

Hotel ANGELABEACH 3+*** www.angelabeachcorfu.com   nalazi se na oko 30km od glavnog grada Krfa u mestu Roda na samoj plaži. Hotel ima bazen, restoran, Sobe su 1/2,1/3,sa TV, kupatilom.,terasom WI-FI (Agencija ne može garantovati brzinu internet I nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka internet usled tehničkih problema.  Doručak I večera /  švedski sto.

Hotel BLUE SEA 2** www.bluesa-hotel.com  se nalazi u mestu Agios Georgios na jugoistočnoj obali Krfa. Udaljen 100m od plaže. ,25km od centra grada Krfa ,150m od stanice autobusa koji vozi do grada Krgfa. Svaka soba ima kupatilo, balkon ili terasu , mini frizider, klimu /uz doplatu .Hotel ima restoran, bazen, wifi, (Agencija ne može garantovati brzinu internet I nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka internet usled tehničkih problema ,Hotel ima bar pored bazena, .Usluga nocenje sa doručkom/švedski sto. Postoji mogucnost doplate za veceru./12 eur po osobi po veceri. -svedski sto.
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIC WORLDWIDE,
Organizator putovanja PETROVIC WORLDWIDE  , Licenca br. OTP 160/2021 Kategorija A

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23, Požarevac
Matični broj: 21378330
Broj tekućeg računa: 265-3300310022364-42
Licenca OTP 160/2021 Kategorija A
Polisa br. 2702066

Osoba za prijem reklamacija:
Biljana Radovanović
tel: 069/62 40 84

Lokacija
Kontaktirajte nas

Kontakt telefoni:
012/531-900
069/62-40-84
e-mail:
petrovicworldwide012@gmail.com

Pronadjite nas na društvenim mrežama